Direktlänk till inlägg 15 maj 2016

Röka, energidrickor och alkohol!

Av februaritjejen - 15 maj 2016 08:00

Vad är anledningen? Vad är anledningen till att man röker , dricker alkohol och energidrickor?

 

De flesta vuxna röker och dricker alkohol. Men varför? Det luktar ju äckligt, det är dyrt, det är beroendeframkallande och väldigt väldigt dåligt för kroppen. Så varför slösa pengar på sånt SKIT! Man börjar oftast att röka och dricka på grund av sina kompisar, de säger" Men det är jättegott, det är jätteavslappnande, kom igen! Eller får du inte för din mamma? Hahahahahh!!!". Och då kommer du självklart lyssna på de och ta en cigg och en drink. Bara en. Men gissa vad som händer sen, du kommer vilja ha en till och en till och en till. Du ska inte låta någon få bestämma över dig! Det är du själv som bestämmer om du ska röka eller inte eller om du ska dricka eller inte!Du är väl inte heller en robot som blir styrd av andra. Sedan så vill du ha mer och mer, alltså du blir beroende. Du slösar alla dina pengar till ciggaretter och alkohol, sen till slut så har du inget mer. Men du behöver ciggaretter, annars klarar du dig inte. Så du tar lite pengar från dina föräldrar "De kommer inte märka något" tänker du. De pengarna tar slut, du tar ännu mer och ännu mer, tills alla de pengarna är slut. Vad tror du dina föräldrar tänker då?! Du har spenderat alla dina pengar och familjens pengar bara för att du vill röka och dricka något äckligt! Det är själviskt av dig! Jättesjälviskt! Du struntar fullständigt vad din familj tycker, du bara gör det för du tycker om det. Tänk på familjen, nu har de inga pengar för mat till exempel, bara för att du ska komma och förstöra!

 

Ciggaretter är inte alls bra för dig. När du drar in röken från en ciggarett, så kommer ämnen som finns i röken ner till dina lungor. Efter det så sprids de till ditt blod och till sist ut till hela kroppen. När du röker så får du sämre hud. Du får en grå ton och finnar. Den åldras mycket snabbare. Det gör att du får rynkor snabbare. Hudens yttersta lager får inte lika mycket syre och blod. Om du röker får du lättare förkylningar och andra infektioner. Risken är att du kan få cancer i luftstrupen eller struphuvudet. Det gör att hjärtat slår snabbare och att blodtrycket blir högre. Det kan hända att du får blodpropp, hjärtinfrakt, aträrförträngning och kärlkramp och bröstcancer. Oftast får rökare ont i ryggen och benskörhet(alltså att man har lättare att bryta ben). Så som ni hör så är ciggaretter inte alls något bra för kroppen!

 

Om man dricke rkan man skada levern och hjärnan och det är stor risk för cancer. Och när du dricker och blir full så blir du en helt annan person. Du är inte dig själv. Du kan bli jätteledsen eller jätteglad eller jättearg och berätta allt om dig själv. Det blir nästan lite läskigt. Alkohol gör så att du gör saker, slåss osv. Alkohol är inte bra för kroppen precis som med ciggaretter. Och kostar även mycket pengar.

 

Sedan finns det något annat som också är väldigt vanligt. Energidryck, red bull. En dryck som gör dig piggare och att du får energi. Ni som kanske inte visste så gör red bull hjärtklappning, sömnproblem, ångest, oro, yrsel, illamående, diarré och kräkningar. Det är många saker. Och många säger att det int eär bra för barn under 15 års åldern. Jag tror de har fel, jag tror inte de tär bra för någon, för både barn och vuxna. Det kanske är sämre för barn, men det är dåligt för alla.

 

Så nu har jag berättat och diskuterat om vad alkohol, ciggaretter ochenergidryck är bra för?! Jo, INGET! Det gör bara så att din kropp blir sämre och att du blir beroende och fattig!

 

Så jag ber alla som inte dricker alkohol eller energidrrycker eller röker än...börja inte ens! Det kommer bara gå dåligt för dig i livet! Satsa hellre på att få en bra utbildning, ett bra jobb, en familj, ett hus, en hund, åka på semester, ha kul! Istället för att slösa dina pengar och bli fattig för så dumt skräp! Du kommer må mycket bättre!

Så tänk inte ens tanken på att dricka eller att röka!

Tack, februaritjejen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av februaritjejen - 24 juni 2016 12:00

Trevlig midsommar! Elr vad man nu säger...haha Ja då är det midsommar. Blomkransen på huvuder och alla förberedda att dansa "små grodorna"runt midsommarstången:) Det vi familjen ska göra är att grilla och ha det kul! Njuta helt enkelt! Ha en...

Av februaritjejen - 20 juni 2016 18:03

Hej alla fina läsare! Jag vill bara informera er om att jag bytt bloggportal, för att göra min blogg större och få fler besökare! Så om ni vill läsa min blogg gå in på http://nouw.com/februaritjejen Så ses vi där! Ha det gött! Hejdå Bloggpl...

...

Av februaritjejen - 20 juni 2016 18:01

3344211646

Av februaritjejen - 20 juni 2016 16:01

Jag skrev ett inlägg för ganska längesen att jag skulle ha en frågstund, men grejen är att ingen frågade. Men jag tänkte försöka igen med en frågestund! Så ni kära underbara glad läsare. Varsågod och fråga om vad som helst när som helst. De 20 första...

Av februaritjejen - 20 juni 2016 15:31

Ni som älskar The Body shop och har tänkt på att öpa något därifrån nu på sommaren, ska kolla in i detta inlägg! Det här är några av deras nyheter! 1. British ROse Eau De Toilette Det är en lätt, fräsh och modern doft! Den innehåller Community ...

Sök i bloggen

Februaritjejen!

 

 

Hej! Jag är en tjej som skriver om min vardag, puberteten,tips m.m. Kommentera gärna vad ni tycker om min blogg!

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

omröstning

Vad vill du att jag ska skriva för inlägg?
 tips/tags/thisorthat
 om puberteten
 min vardag
 recept
 djur

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

RSS

Gästbok

Gästbok

HTML-profilhjärtan

HTML-stjärnor bakom musen

HTML-text

html-bild1

HTML-bakgrund

HTML-bakgrund


Ovido - Quiz & Flashcards